Deşi orădenii o credeau dusă, iarna a revenit în forţă în urbea de pe Crişul Repede. Din noaptea de joi spre vineri a reînceput să ningă, iar temperaturile au scăzut substanţial, astfel că zăpada depusă a şi îngheţat rapid.

La RER Ecologic Service alerta s-a dat înainte de ora 3 dimineaţa, iar două ore mai târziu primele utilaje au şi ieşit pe străzi. "Am acţionat prima oară pe străzile din categoria Urgenţa 1, unde am împrăştiat material antiderapant solid, adică sare şi nisip, iar apoi am trecut pe străzile din Urgenţa 2, cu material antiderapant, dar şi pluguit. Acum trecem din nou pe străzile din prima categorie de urgenţă, unde şi pluguim zăpada", a declarat, vineri dimineaţă, pentru BIHOREANUL Ionel Ban, director de producţie al RER Ecologic Service.

Potrivit acestuia, operatorul a decis să scoată pe străzi întreg arsenalul de utilaje de deszăpezire. "Acum avem la intervenţie 23 de utilaje pentru împrăştiere de material antiderapant solid şi lichid şi pentru pluguit", a precizat Ban. De asemenea, aproximativ 100 de muncitori acţionează manual pe trotuarele din oraş, curăţând zăpada cu lopeţi.

Prognoza meteo arată că vineri va ninge până după orele amiezii, iar apoi temperaturile vor scădea şi mai mult, ajungând până la -12 grade Celsius.