Nu mai puţin de 17 sportivi orădeni au avut evoluții bune și s-au clasat pe primele locuri la întrecerile etapei de zonă a Campionatului Național de Judo pentru juniori II (U 18), care s-au desfășurat vineri și sâmbătă la Deva.

Oradea a participat cu judoka de la cluburile LPS CSS Liberty și CS Crișul.

Cei de la LPS CSS Liberty au avut un număr de 19 sportivi, calificați în urma etapei județene, aceștia reușind la final, aproape in corpore, să se califice la finala campionatului, care se va desfășura la Craiova în perioada 6-7 februarie: 15 dintre ei merg în finală!

Cele mai bune evoluții de la CSS LPS Liberty le-au avut sportivii: Mihai Tămășan (66 kg), situat pe locul I, Cristina David (63 kg), Dara Bențe (52 kg), Răzvan Stoica (46 kg) și Denzel Bechean (81 kg), clasați pe locul II, Călina Costantache (44 kg), Borbala Lungu (48 kg), Cristina Birta (52 kg), George Popa (66 kg), Laurențiu Mezei (73 kg), Florin Suciu (90 kg) și Alex Mierluț (+90 kg), situați pe locul III.

S-au mai calificat însă de pe locul V, dar în urma unor evoluții nu foarte reușite, și următorii sportivi: Beatrice Hiris (57 kg), Darius Mudura (60 kg) și Cătălin Popa (73 kg), „de la care așteptăm revirimentul la Finala Campionatului Național de la Craiova, unde va mai evolua și Vlad Luncan la categoria 55 kg, calificat și el direct la Finală", după cum a declarat antrenorul Emil Morar.

Judoka de la CSS LPS Liberty sunt pregătiți de profesorii Olimpia Ianc, Alexandru Goncearenco, Aurelian Fleisz și Emil Morar.

De la CS Crișul s-au calificat pentru întrecerile finale ale Campionatului Național de judo juniori II sportivele Bianca Maghiar, situată pe primul loc la categoria 70 kg, și Mariana Buzaș, ocupanta locului III la 48 kg. Judoka de la Crișul sunt pregătite de antrenoarea Olimpia Ianc.