Mihai Morar şi Daniel Buzdugan au anunţat, luni dimineaţă, la Radio ZU, că oraşul ales să găzduiască o nouă ediţie a proiectului "Oraşul Faptelor Bune" este Oradea. "E unul dintre cele mai frumoase locuri din această ţară", a spus Mihai Morar. 

Începând din 15 decembrie, timp de 7 zile şi 7 nopţi, 8 DJ ai Radio ZU, între care şi cei doi menţionaţi, vor emite live dintr-o casă de sticlă din Piaţa Unirii. Ei au anunţat că-i vor aduce cu ei, pentru concerte, şi pe Smiley, Delia şi The Motans.

În Oradea, "cu bagaj emoţional"

După ce au făcut anunţul, Daniel Buzdugan a avut lacrimi în ochi. El a spus că va lua cu el la Oradea şi "un bagaj emoţional", dat fiind că îşi aminteşte că e primul oraş pe care l-a vizitat alături cu familia, inclusiv cu tatăl lui, care nu mai trăieşte.

"Am stat vreo două săptămâni în Oradea şi Băile Felix. Am fost nevoit în Băile Felix să învăţ limba germană pentru că erau foarte mulţi turişti germani care ne dădeau gumă, cărţi de joc", a spus DJ-ul.

El i-a invitat şi pe ascultătorii Radio ZU să viziteze Oradea pe perioada Târgului de Crăciun.

Cei 8 DJ de la Radio ZU care vor locui în Oraşul Faptelor Bune din Piaţa Unirii sunt: Daniel Buzdugan, Mihai Morar, Răzvan Popescu, Flick "Domnul Rimă", Raluca Benavides, Emma Ştefan, Tea Teodorescu şi Adi Mihăilă "The Hitman".

"Între 15 şi 21 decembrie 2019, domiciliul lor va fi o casă de sticlă construită special pentru ei în Piaţa Unirii, totul desfăşurându-se live, 24 de ore din 24. Această combinaţie de studio de radio şi apartament va conţine toate dotările de care cei 8 au nevoie pentru a-şi duce misiunea la bun sfârşit. Au microfoane, mixer, dormitoare, duşuri, o bucătărie mică, o zonă de relaxare şi o echipă de colegi gata să îi ajute pentru a duce la bun sfârşit orice faptă bună", au transmis organizatorii.

Concerte în Oraşul Faptelor Bune

Cât timp DJ-ii vor emite live din "inima" Târgului de Crăciun din Oradea, la casa de sticlă vor cânta invitaţi speciali.

"La Oradea dăm muzica tare, cu Smiley, cu Delia, Alexandra Stan şi Irina Rimes şi The Motans. O să anunţăm programul concertelor. Va fi aşa: o zi întreagă de fapte bune, iar seara aşteptăm lumea în Piaţă la relaxare", a spus Mihai Morar.

În cadrul proiectului "Oraşul Faptelor Bune", Radio ZU îndeamnă românii să doneze pentru mai multe cauze caritabile. Pe lângă conturi bancare, cei care vor să ajute vor putea dona în urne amenajate în casa de sticlă din Piaţa Unirii din Oradea.

Evenimentul este organizat de Radio ZU şi Visit Oradea, cu sprijinul Primăriei.

Campania "Oraşul faptelor bune" este la a patra ediţie, în primii trei ani casa de sticlă fiind amplasată în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Anul trecut, în cadrul caravanei s-au strâns peste 250 de mii de dolari în urna montată în casa Radio ZU.