Pe lângă o roată-carusel înaltă de 27 metri, Târgul de Crăciun de anul acesta le-a pregătit orădenilor daruri şi mai spectaculoase. Sau, mai degrabă, mai faimoase. 

Pe lângă colindători, locuitorii oraşului vor avea parte şi de concertele "celor mai cool artişti ai momentului", cum sunt ei prezentaţi, în cadrul proiectului "Oraşul faptelor bune" al Radio ZU, care se desfăşoară în premieră la Oradea... 

Un radio la Oradea

Mihai Morar şi Daniel Buzdugan, doi dintre cei mai cunoscuţi oameni de radio din ţară, au anunţat săptămâna trecută că, pentru prima oară, proiectul Radio ZU numit "Oraşul faptelor bune" va fi realizat la Oradea. "Este unul dintre cele mai frumoase locuri din această ţară", a spus Mihai Morar când a anunţat ştirea, în direct.

Pentru al patrulea an consecutiv, opt DJ ai postului - Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Răzvan Popescu, Flick "domnul Rimă", Raluca Benavides, Emma, Tea Teodorescu şi Adi Mihăilă "The Hitman" - vor locui şi vor transmite dintr-o "casă" improvizată, amplasată de astă dată în Piaţa Unirii din Oradea, dotată cu un studio cu pereţi transparenţi, astfel încât trecătorii vor putea să vadă ce se întâmplă înăuntru.
Trasmisia din "Oraşul faptelor bune" va dura 7 zile şi 7 nopţi, în perioada 15-21 decembrie, timp în care Radio ZU va promova mai multe cazuri sociale, selectate de echipa redacţională în urma unor înscrieri, în scopul strângerii de fonduri şi ajutorării mai multor oameni aflaţi la nevoie. Se vor putea face donaţii în conturi şi în urne, sloganul campaniei fiind "Trăieşte prin dăruieşte".

"Ploaie" de vedete

"Casa" DJ-ilor a fost deja parţial amenajată în Piaţa Unirii. De acolo nu doar că va emite Radio ZU, ci vor fi realizate şi emisiuni pentru postul ZU TV.

Pe deasupra, proiectul aduce la Oradea şi o sumedenie de concerte. Potrivit organizatorilor, vor susţine show-uri nu mai puţin de 28 de artişti, "cei mai cool ai momentului", în frunte cu Smiley, Delia, The Motans şi Carla’s Dreams. Lista invitaţilor este completată de Edward Sanda, Mark Stam, Vescan, Andreea Olaru, Mira, Adda, Sore, DJ Project, Minelli, Alexandra Stan, Lino, Ruby, Randi, Antonia, Ami, Nicole Cherry, Alex Velea, Noaptea Tarziu, JO, Alina Eremia, Liviu Teodorescu, Spike, Irina Rimes şi Lora.    

Deocamdată, Radio ZU nu a anunţat programul concertelor din Piaţa Unirii, acesta urmând să fie dezvăluit pe măsură ce se apropie cele 7 zile de transmisii live. 

Lumini şi colinde 

Evenimentul "Oraşul Faptelor Bune" este organizat de Radio ZU şi Visit Oradea cu sprijinul Primăriei. De altfel, municipalitatea a pus la bătaie o sumă importantă pentru aducerea echipei postului şi a artiştilor la Oradea: nu mai puţin de 570.000 lei. 

Proiectul completează seria de evenimente programate anul acesta în Târgul de Crăciun, în care se investeşte, separat, circa 900.000 lei. Târgul a fost deschis vinerea trecută, prin aprinderea festivă a luminiţelor de sărbătoare. În perioada aceasta, orădenii şi turiştii sunt ademeniţi în Piaţa Unirii cu tot felul de bunătăţi, de la vin fiert şi cârnaţi la clătite şi kurtos, precum şi cu un patinoar de mari dimensiuni, o roată carusel, adusă în premieră la Oradea, un brad înalt şi spectaculos, înconjurat de lumini şi cu prezenţa lui Moş Crăciun însuşi.

Până în apropierea sărbătorilor, pe scena din piaţa centrală a Oradiei vor mai concerta şi colinda invitaţi precum Paula Seling (6 decembrie), Ştefan Hruşcă (14 decembrie) şi Mircea Rusu Band (22 decembrie). Evenimentele vor continua şi după Crăciun, căci pentru Revelion se pregătesc focuri spectaculoase de artificii, iar patinoarul şi roata-carusel vor rămâne în Piaţa Unirii chiar şi în primele zile ale Anului Nou. Aşadar, distracţia abia începe...