În perioada 9-11 mai, Oradea redevine un hub internațional de robotică, cu peste 700 de concurenți din întreaga lume, care își vor da întâlnire anul acesta la Sala Sporturilor Antonio Alexe.

Cea de-a 12-a ediție a campionatului de robotică, Robotics Championship, organizată de Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, Asociația pentru Robotică și Mecatronică alături de Visit Oradea și Primăria Municipiului Oradea reunește echipe din: Belarus, China, Columbia, Egipt, Grecia, Kazahstan, Liban, Filipine, Polonia, România, Tailanda, Turcia, Ucraina și Ungaria.

Pe parcursul evenimentului, fiecare echipă participantă va concura cu roboții construiți și programați de membrii acesteia, într-o competiție internațională colaborativă de pasionați. La ora actuală, Robotics Championship este cel mai mare eveniment de robotică din Vestul țării, situându-se pe locul IV ca importanță în Europa.

Prin organizarea acestui concurs se dorește stabilirea de colaborări internaționale între studenți și companii, în vederea dezvoltării noii generații de ​ingineri, programatori si proiectanți. Evenimentele organizate de către echipa Robotics Championship au ca rezultat dezvoltarea studenților si elevilor oferindu-le un avantaj semnificativ față de metodele convenționale de învățare.

Calendarul evenimentului

9 mai 2024 - Ziua de teste și pregătiri, Sala Sporturilor Antonio Alexe; (pentru participanți)

10 - 11 mai 2024 - Zilele Evenimentului, Sala Sporturilor Antonio Alexe; (deschis publicului)

Premiile acestei ediții

Titlurile de câștigători de anul acesta vor aduce oportunități educaționale și profesionale în viitoarea carieră, cât și premii substanțiale în aparatură tehnică.

Universitatea pune la bătaie locuri bugetate și burse pentru viitori studenți care vor câștiga la această competiție. 

Elevii care reușesc să obțină rezultate de locul 1, 2 sau 3 la oricare dintre probe pot beneficia de un loc bugetat la specializarea Robotică în limba engleză sau Robotică în limba română la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică de la Universitatea din Oradea.

Pe lângă oportunitatea de a alege o carieră în inginerie, competiția va avea premii în valoarea de mii de euro sub formă de echipamente, aparatură și piese.

Cu un program complex, format din 16 probe, dintre care multe se desfășoară concomitent, Robotics Championship îi așteaptă pe toți pasionații și curioșii de acest domeniu, de la mic la mare, să îi asiste în această competiție internațională. Participarea pentru public este gratuită.

Pentru mai multe informații și programul complet al evenimentului, accesați această pagină de Facebook.

Robotics Championship este organizat de Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică, Asociația pentru Robotică și Mecatronică alături de Visit Oradea și Primăria Municipiului Oradea.

VISIT ORADEA
Oradea, 8 mai

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!