L’Arte della Pizza - Festivalul Pizzei Napolitane vine între 21 și 22 iunie, în Piața Ferdinand, aducând în centrul orașului pizza autentică, maeștri internaționali, muzică live și o atmosferă perfectă pentru un weekend în familie.

În ambele zile, între orele 13:00 și 22:00, maeștri pizzaioli recunoscuți internațional vor pregăti, în fața publicului, pizza napolitană conform standardelor oficiale ale Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN). Vor fi prezenți profesioniști din Italia, Croația, Slovenia și România.

Pizza va fi coaptă pe loc, și servită întreagă, exact așa cum se face la Napoli; o invitație la a fi împărțită cu cei dragi, într-o atmosferă relaxată. Publicul va putea alege dintre variante clasice precum Margherita, Marinara, Prosciutto e Funghi sau Diavola.

Evenimentul îi aduce în Oradea și pe unii dintre cei mai apreciați pizzaioli din Europa:

Nunzio Gallo (Italia) – campion mondial la pizza fără gluten (2023),

Pasquale Poerio (Italia) – campion mondial la pizza contemporană (2024),

Alen Radanović (Croația) – campion mondial la pizza de sezon (2024).

Muzica live și DJ seturile vor completa atmosfera pe tot parcursul zilei, alături de băuturi artizanale și prosecco rece.

Festivalul îi așteaptă pe pofticioși, gurmanzi și pe toți cei care vor să se bucure de un weekend savuros.

Detalii despre program pot fi găsite pe pagina oficială de Facebook:

https://www.facebook.com/events/731133306131185/?_rdr

ORGANIZATORI

Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN)

Mainardi Food

Restaurant Corsarul

Primăria Municipiului Oradea

Visit Oradea

PROMOTOR OFICIAL & COMUNICARE

Spark Hospitality

PARTENERI

Radio ZU

26 Bricks (sau Brick Flats)

Biador Apartments

Crama Corbuț

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!