Oradea găzduieşte în acest sfârşit de săptămână întrecerile ediţiei 2012 a Cupei României la taekwoon-do ITF.

Competiţia, organizată de cluburile King Do Lions şi Royal Kwon, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, se va derula sâmbătă şi duminică la sala CSU şi va reuni la start peste 212 de la 19 cluburi din întreaga ţară. Cluburile orădene vor avea în jur de 50 de participanţi, de la King Do Lions, Royal Kwon, West Team şi Taekyon.

În perspectiva acestor întreceri, sportivii cluburilor gazdă au susţinut un stagiu de pregătire de patru zile la Sălard, iar în perioada 10-11 noiembrie a avut loc un stagiu la sala de sport de la Liceul "Lucian Blaga", susţinut de secretarul Federaţiei, Mircea Muntean.

Cupa României la taekwoon-do va debuta sâmbătă, de la ora 8.30, întrecerile urmând să se desfăşoare până la ora 13, după care va avea loc o pauză, până la ora 16, când este programată Festivitatea de Deschidere, urmată de alte întreceri până în jurul orei 20.

La festivitatea de deschidere va fi prezent însuşi preşedintele Federaţiei Române de Taekwoon-do, Marius Oltean.

A doua zi, duminică, concursul se va vor relua de la ora 8.30, până la ora 13.30, când este programată o nouă perioadă de pauză. Reuniunea a doua a zilei de duminică va debuta de la ora 16 şi va dura până seara, când se vor termina ultimele întreceri ale competiţiei.

Competiţia se va desfăşura la probele de exerciţii de formă, luptă individual, spargeri de forţă şi luptă tradiţională, la copii, juniori şi seniori, masculin şi feminin, individual şi pe echipe şi va reuni şi un număr de 25-30 de arbitri.

Sportivii şi spectatorii îşi vor putea achiziţiona cu acest prilej, de la sală, şi calendare pentru anul 2013.

În paralel, la Hotel Continental Forum, va avea loc, sâmbătă seară, şi Adunarea Generală a Federaţiei Române de Taekwoon-do ITF.