După karate kyokushin, un alt sport are sediul federaţiei naţionale la Oradea. Este vorba despre sporturile marţiale coreene, care s-au desprins din Federaţia Naţională de Taekwon-do ITF.

Un grup de antrenori şi practicanţi ai taekwon-do-ului ITF au renunţat a mai activa sub tutela FRTKD ITF şi au pus bazele unei noi structuri, Federaţia Română de Sporturi Marţiale Coreene.

Orădeanul care a ajutat la formarea acestei federaţii este Tulkos Romeo, unul dintre membrii conducerii FRTKD ITF, care, pentru a putea activa în noua structură, şi-a prezentat demisia din funcţia de vicepreşedinte.

Tulkos, preşedinte al clubului orădean King Do - Lions, a devenit, astfel, cu clubul său, membru fondator al acestui nou for, care-l va avea în frunte pe Mircea Muntean, fost secretar al federaţiei din care a plecat. Secretar al noii federaţii va fi un alt orădean, sportivul Bogdan Gug, care reprezintă tot clubul King Do - Lions.

Din recent înfiinţata Federaţie Română de Sporturi Marţiale Coreene fac parte în prezent 8 cluburi, câte două din Cluj şi Timişoara, şi câte unul din Oradea, Baia Mare, Bucureşti şi Iaşi.

"După alegerile din prima parte a acestui an am sperat că ne vom îndrepta înspre drumul cel bun. Din păcate nu s-a întâmplat aşa, ba dimpotrivă. Disensiunile cu noua conducere a Federaţiei Române de Taekwon-do ITF ne-au făcut să renunţăm şi să punem bazele unei noi structuri, pe stilul coreean. Aceasta este direcţia pe care ar fi trebuit s-o urmăm încă din anul 2002", a declarat Mircea Muntean, preşedintele noii federaţii, ce are sediul la Oradea.

"Direcţia în care se îndreaptă conducerea actuală a Federaţiei Române de Taekwon-do ITF este greşită, astfel că şi eu mi-am dat demisia din funcţia de vicepreşedinte", a declarat şi Tulkos Romeo. Acesta susţine că prin înfiinţarea noii structuri, ce a aderat la Federaţia Internaţională de Taekwon-do, sportivii care aparţin de noul for vor avea ocazia să concureze cu sportivii de la taekwon-do WTF, care este sport olimpic, cele două federaţii urmând a avea o colaborare prin care sportivii de la FRSMC vor putea participa la Campionatele Europene şi Mondiale de WTF.

Până la concursurile din străinătate, prima competiţie internă pe care o va organiza reprezentanţii noii federaţii din România va avea loc pe 18 octombrie, la Oradea. Este vorba despre Cupa Lions, organizată de King - Do Lions, la care participanţii nu trebuie să achite taxa de înscriere, dar "vor putea face donaţii pentru o fetiţă cu probleme medicale", după cum a mai declarat Tulkos.