1935. Oraşul cu trei echipe de hochei

Pe 9 ianuarie 1935, orădenii erau anunţaţi prin cotidianul "Gazeta de Vest" că pot folosi patinoarul deschis în acea zi la Ştrandul Orăşenesc, actualul Municipal. Întârzierea deschiderii sezonului de patinaj era datorată faptului că iarna 1935 fusese blândă, caldă. Iubitorii patinajului puteau să se bucure de o suprafaţă îngheţată întinsă pe 110 metri lungime şi 35 de metri lăţime.

La acea vreme, "întreaga ziuă" de patinaj, adică între orele 9.00-19.00, costa 7 lei, dar oamenii puteau cumpăra abonamente lunare cu 150 lei pentru adulţi şi 100 pentru copii. Cei care nu voiau să rateze nici o zi la patinaj puteau să-şi facă un abonament pentru întregul sezon. Că orădenii erau pasionaţi de patinaj o dovedeşte şi faptul că oraşul avea trei echipe de hochei: Crişana, echipa clubului CAO şi cea a Liceului Gojdu. Presa vremii arăta că în 1935 se plănuia chiar şi organizarea unui turneu regional de hochei pe gheaţă.

2010. Distracţie de voie

03 patinoar.jpgDeşi nu mai au echipă de hochei, orădenii şi-au păstrat pasiunea pentru patinaj. Anul acesta, o pot exersa la Era Shopping Park, care a amenajat în parcare, încă din 15 decembrie, un teren de 800 metri pătraţi cu gheaţă artificială. Pentru o oră, închirierea unei perechi de patine costă 8 lei pentru copiii sub 10 ani şi 10 lei pentru ceilalţi patinatori. La aceasta se adaugă taxa pentru accesul pe patinoar: 10 lei o oră şi jumătate. După patinaj, orădenii se pot încălzi cu un vin fiert, ceai sau ciocolată caldă.

Un alt patinoar funcţionează la Baza Sportivă Voinţa, din 18 decembrie, când a fost invadat de sute de amatori. Întins pe 1.200 metri pătraţi, terenul are nocturnă, iar orădenii plătesc pentru o zi întreagă 5 lei, preţul fiind redus la 3 lei pentru copii. Patinoarul este însă unul natural, aşa că se închide de câte ori creşte temperatura.

Patinoarul din Orăşelul Copiilor a fost deschis anul acesta din 24 decembrie şi va funcţiona în fiecare zi, cu excepţia celor de luni. Aici, copiii vor putea patina gratuit cât e ziua de lungă, pe un teren de 400 de metri pătraţi. Închirierea unei perechi de patine va costa însă 5 lei, partea bună fiind că cel care o face nu e obligat să se uite la ceas, putând renunţa doar când oboseşte...