Orădenii sunt chemaţi să sară pe ghete rebound, în 13 octombrie, în Piața Unirii, pentru a bate recordul mondial de participanţi la cea mai mare oră de Kangoo Jumps. Ora va fi ţinută de Kinga Sebestyen, cea care a adus, în urmă cu zece ani, acest sport în România.

Pentru ca Oradea să intre în Cartea Recordurilor, organizatorii au nevoie de mulți participanţi. "Va trebui să fim peste 1.300 de persoane pentru a doborî recordul anterior, de 1298 persoane, deţinut de Germania. Vorbim de un record mondial ce trebuie verificat şi monitorizat de reprezentanţii Cărţii Recordurilor. De aceea, este necesar ca toţi participanţii să se înscrie în prealabil în aplicaţia JumpClass, ce poate fi descărcată pe mobil gratuit din magazinele iOS şi Android", a spus Kinga Sebestyen, potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatori. 

După ce au descărcat aplicația JumpClass, cei care vor să participe trebuie să plătească online o taxă de participare în valoare de 25 lei ce va include o pereche de ghete rebound în ziua evenimentului, alese de organizatori în funcție de greutatea participantului şi mărimea piciorului, un tricou cu logo-ul "OraDeA bate recordul", băuturi răcoritoare şi o diplomă de participare.

Iniţiativa aparţine echipei "KAPO - Sănătate pe Ghete", din care fac parte Kinga Sebestyen, cunoscută ca promotoarea acestui sport în țară, şi medicii orădeni Alin Iova, Dorina Fărcaş şi Olivia Burtă, care derulează în Oradea, încă din ianuarie, un studiu ce are ca scop demonstrarea ştiinţifică a beneficiilor oferite de Kangoo Jumps. 

Cea mai mare oră de Kangoo Jumps se va desfăşura în 13 octombrie, în Piaţa Unirii, de la ora 13. Evenimentul va face parte din Kangoo Jumps Festival, care va fi organizat în perioada 11 - 13 octombrie şi va include workshop-uri pentru instructori şi traineri de Kangoo Jumps, masterclass-uri cu prezentatori naţionali şi internaţionali din mai multe ţări şi concurs de coregrafie între instructori şi echipele lor din ţară şi străinătate.