Festivităţile cu prilejul împlinirii a 151 de ani de la Unirea Principatelor Române au început în jurul orei 11, când oficialităţile au sosit, rând pe rând, în centrul oraşului. După prezentarea onorului şi intonarea imnului de stat, a urmat depunerea de coroane la statuia Voievodului Mihai Viteazul şi a defilat detaşamentul de onoare.

Ceremonia s-a încheiat cu Hora Unirii, la care au participat Ansamblul Profesionist „Crişana", Corul Casei de Cultură a Municipiului şi Corul „Traian Moşoiu", după care o parte dintre orădenii prezenţi, printre care şi două grupuri de elevi, au pornit spre Muzeul Militar, unde cei mici au fost de-a dreptul fascinaţi de armele vechi.

La festivitate au luat parte numeroşi politiceni, printre care prefectul Gavrilă Ghilea, subprefectul Cristian Bitea, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, şi viceprimarul Oradiei, Gheorghe Carp.

Pe 24 ianuarie se împlinesc 151 de ani de la Unirea Principatelor Române. Aceasta s-a înfăptuit prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor atât în Moldova, pe 5 ianuarie, cât şi în Ţara Românească, pe 24 ianuarie 1859.