Furtuna care s-a abătut joi seară peste Oradea a lăsat zeci de străzi inundate şi a îngreunat traficul prin oraş mai bine de două ore şi jumătate.

Ploaia deasă a făcut ravagii în tot oraşul, Calea Aradului, Bulevardul Decebal, Bulevardul Dacia, zona Parcului Petofi, magazinul Crişul ori Rogerius fiind doar câteva dintre zonele afectate.

Ca de obicei, cea mai gravă situaţie s-a înregistrat pe strada Olimpiadei, unde s-a revărsat sistemul de canalizare, iar în zona stadionului FC Bihor apa a măsurat aproape o jumătate de metru. Un Volkswagen Jetta care a încercat să traverseze "lacul" dinspre Şirul Canonicilor spre Olosig a rămas împotmolit şi a fost inundat, iar şoferul a trebuit să scoată apa din maşină cu găleata.

Au fost, totuşi, şi câţiva şoferi de maşini 4x4 care s-au aventurat şi au reuşit - şi ei destul de greu - să traverseze.

Din jurul orei 18.20, timp de mai bine de două ore, două tramvaie Siemens au rămas blocate în zonă, pe ambele sensuri de mers, oamenii aşteptând degeaba în staţii. "Tramvaiele nu puteau trece prin apă, ca să nu li se ardă generatoarele. OTL a suplimentat circulaţia cu 3 autobuze, unul care merge de la Farmacia 5 la Olosig, un altul care circulă dinspre Olosig la podul CFR şi unul care merg din Centrul Civic către gară. Însă, în jurul orei 20.24, tramvaiele au început să circule din nou", a precizat, joi seară, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al OTL, Carmen Tocuţ.

Pompierii şi angajaţi ai Companiei de Apă Oradea au intervenit joi seară în Oradea şi împrejurimi, pentru a îndepărta efectele furtunii.

"În ultima oră, au fost 30 de apeluri la 112. Avem pompierii militari de la Detaşamentele 1 şi 2 mobilizaţi în oraş pentru evacuarea apei din subsoluri şi de pe mici porţiuni ale străzilor. Din informaţiile pe care le avem până acum, 12 străzi sunt afectate, pe porţiuni mici, iar 14 subsoluri şi o curte au fost inundate", a precizat, la ora transmiterii acestei ştiri, şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, locotenentul Camelia Roşca.