Săptămâna aceasta debutează prima lună oficială de primăvară, astfel că şi operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, a început munca specifică acestui sezon.

Iarba din parcuri a fost deja greblată, gardul viu e tuns, pomii sunt toaletaţi, băncile vandalizate sunt înlocuite, iar florile replantate. Totul, ca orădenii să se bucure că trăiesc într-un oraş îngrijit.

Reparaţii şi completări

Datorită temperaturilor măricele înregistrate în ultima vreme, muncitorii RER au început lucrările specifice primăverii. Iarba din parcurile şi zonele verzi aflate în îngrijirea operatorului de salubritate a fost greblată, ca odată cu vremea caldă să poată creşte aspectuos, fără să fie "împiedicată" de crengi ori de iarba uscată.

În această săptămână, vor începe şi lucrările de completare a amenajărilor. De pildă, în scuarurile din Centrul Civic vor fi replantate flori perene acolo unde s-au uscat ori au fost furate şi va fi completat pietrişul decorativ, "descompletat" tot de hoţi. De asemenea, mobilierul urban intră în reparaţii, iar băncile şi coşurile de gunoi ce nu pot fi reparate vor fi înlocuite.

Tăieri cu aviz

Luna martie este una prielnică toaletărilor copacilor, Drept urmare, operatorul licenţiat de salubritate, responsabil şi cu această acţiune în oraş, recomandă cetăţenilor să depună acum cererile la Primărie pentru tăieri ori toaletări. Astfel de intervenţii asupra copacilor de pe domeniul public se pot face doar cu avizul inspectorilor Primăriei, deci orădenii sunt obligaţi să le solicite acestora să verifice dacă se impune sau nu tăierea crengilor unui copac.

La jumătatea lunii martie, în oraş va debuta campania de curăţenie de primăvară, astfel că RER Ecologic Service le recomandă orădenilor să aştepte până atunci cu toaletarea copacilor din propriile gospodării, pentru a se putea descotorosi de deşeurile vegetale.