Săptămâna trecută, Oradea a avut parte de primele zile de iarnă adevărată. Timp de cinci zile, de sâmbătă până miercuri, a nins calm şi potolit, spre bucuria celor mai mici dintre orădeni.

În toate cele cinci zile, operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, a ieşit pe străzi pentru a curăţa omătul din calea şoferilor, în funcţie de comenzile lansate de Primărie. Printre utilajele care au curăţat arterele s-au numărat şi maşinării noi, achiziţionate în această toamnă.

În total, au fost aruncate aproximativ 900 tone de antiderapant solid şi lichid. "N-am întâmpinat probleme la deszăpezire. Ne-a ajutat şi faptul că nu am avut viscol", spune directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban. Finalul săptămânii a adus mai multe grade în termometre, aşa că şi ultimele urme de zăpadă aproape că s-au topit.

Este foarte posibil, însă, ca iarna să revină în următoarele săptămâni. Drept urmare, orădenii nu trebuie să uite că au şi obligaţii. Mai precis, fiecare proprietar ori chiriaş trebuie să cureţe zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din jurul casei sau a blocului în care locuieşte. De asemenea, proprietarii sunt obligaţi să cureţe şi ţurţurii de gheaţă formaţi pe acoperişurile imobilelor.