Orădenii amatori de alergat sunt invitaţi la un concurs inedit. Clubul Sportiv Xterra organizează, în premieră, un semimaraton de noapte, Oradea Right Run, prin centrul municipiului, ca un răspuns la cererea tot mai mare pentru astfel de competiţii, după cum se arată într-un comunicat transmis vineri de organizatori.

Competiţia va avea loc pe 20 octombrie, iar cei care nu au pregătirea necesară pentru a alerga la semimaraton, adică pe o distanţă de 21 km, pot opta pentru traseul Cross (10,5 km) ori pentru cel Mini (4,2 km). "Startul şi Finishul vor fi deopotrivă în Piaţa Unirii, iar traseele se compun din bucle de 2,1 km între Piaţa Unirii, str. Vasile Alecsandri şi Piaţa 1 Decembrie", se arată în comunicat.

Deja, la concurs s-au înscris sportivi din Oradea, Arad, Cluj Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe, Carei, Marghita, Suceava, Debreţin, Gyula şi Budapesta, dar listele rămân deschise. Taxa de înscriere este între 40 şi 100 de lei, în funcţie de traseul ales.

Potrivit comunicatului, evenimentul va debuta la ora 12, cu o expoziţie cu vânzare de articole sportive. Apoi, între orele 15 şi 18, vor putea fi preluate pachetele de start, la 18.30 va avea loc o şedinţă tehnică, startul se va da la ora 19, iar premierea este programată pentru ora 22.30. Astfel, lesne de înţeles, sportivii vor fugi pe întuneric, purtând accesorii fluorescente colorate şi lămpi frontale.

Detalii suplimentare pot fi obţinute pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.