Vară de vară, tinerii caută distracţia, mai ales pe malul Mării Negre. Şi tot aşa, în fiecare sezon, câte un artist ştie să speculeze cheful lor de distracţie şi lansează câte o melodie ritmată care să condimenteze petrecerile.

În weekend, "imnul" distracţiei din acest sezon - "Vara nu dorm" - va putea fi fredonat de orădeni alături de autorul lui, Connect-R.

Spre celebritate

Connect-R, pe numele din buletin Ştefan Mihalache, este de mult cunoscut între iubitorii de muzică de club. De curând, însă, celebritatea cântăreţului în vârstă de 30 de ani a ajuns la un alt nivel.

Artistul şi-a început cariera ca dansator, abia în 1997 înregistrând prima sa melodie. În 2005 a reuşit să intre în atenţia publicului larg în urma colaborării cu trupa RACLA pentru single-ul "2 în 1", al cărui videoclip a fost regizat de bihoreanul Marian Crişan, autorul atât de premiatului "Morgen".

Un an mai târziu, Connect-R a colaborat cu Arsenium (fost component al trupei O-Zone) şi Natalia Gordienko la piesa "Loca", aleasă să reprezinte Republica Moldova la Eurovision. În 2007 a ajuns vedetă, luând cu asalt topurile ca artist solo cu melodia "Dacă dragostea dispare", la care a colaborat şi Alex Velea.

"Sunt ţigan!"

Ascensiunea lui Connect-R a continuat, iar în 2010, după ce a lansat un alt hit, "Burning love", în videoclipul căruia îşi arată atât talentul de dansator cât şi muşchii (ca bonus pentru fane), rapperul a câştigat premiul pentru "Cel mai bun cântec" la Romanian Music Awards. Când a urcat pe scenă pentru a-şi ridica trofeul, cântăreţul a dezvelit un tricou inscripţionat cu mesajul-dezvăluire "Sunt ţigan!".

De altfel, Connect-R şi-a recunoscut de mai multe ori apartenenţa la etnia romă şi a susţinut că este şi mândru de asta. "Sunt un ţigan care şi-a depăşit condiţia. Este un nonsens să foloseşti cuvântul "ţigan" ca o insultă pentru oameni ca mine, care putem face lucrurile diferit. Am vrut să arăt semenilor mei că se poate şi altfel", a spus rapperul într-un interviu, arătându-se totuşi dezamăgit de romii care "stau la marginile oraşelor europene şi ne fac de râs".

Omul care nu doarme

După ce a lansat şi alte piese de succes, precum "Ring the alarm", "Still" ori "Sunshine", realizată alături de DJ Sava (intens difuzată şi în Belgia, Franţa sau Italia), popularitatea lui Connect-R a întrecut, în această vară, orice aşteptări. La propria casă de producţie, numită Rappin' On, Connect-R a lansat în luna mai piesa "Vara nu dorm", iar odată cu deschiderea sezonului estival aceasta era deja difuzată în heavy-rotation la radio şi la posturile TV muzicale. "Instigând" la distracţie non-stop, melodia a prins în special la tinerii dornici să petreacă o vară de neuitat, astfel că hitul a devenit chiar un soi de "imn".

Pentru prima oară de la lansarea piesei, Connect-R va cânta hitul live şi la Oradea, pe 31 august, unde a fost invitat de clubul The One să dea un show alături de dansatorii din trupa sa. Cei care vor să-l vadă cântând hitul verii îşi pot face rezervări la club, preţul unui bilet fiind de 20 de lei pentru băieţi şi 10 lei pentru fete. Spectacolul va începe cu mult după lăsarea întunericului, după ora 23, iar petrecerea va ţine până dimineaţă. Căci, este deja ştiut faptul că în această vară... nu se doarme.