Un tânăr în vârstă de 21 de ani a fost "săltat" de poliţişti, vineri după amiază, după ce a ameninţat cu un pistol de tip Airsoft un taximetrist.

Individul urma să coboare din maşină în cartierul Nufărul, în zona liceului Onisifor Ghibu, dar la finalul cursei efectiv nu a vrut să plătească.

Pentru a-l convinge pe taximetrist să îl lase în pace, a scos un pistol de tip Airsoft şi a trecut la ameninţări. Atât doar că şoferul a sunat la 112, iar un echipaj de poliţişti a sosit în scurt timp şi l-a luat pe agresor la întrebări.

"Tânărul a fost ridicat şi condus la Poliţie pentru audieri", a declarat petru BIHOREANUL comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Aceasta a subliniat că arma tânărului nu este letală şi nu face parte din categoria armelor pentru care este nevoie de autorizaţie. Totuşi, pentru gestul său, tânărul s-ar putea alege cu dosar penal pentru ameninţare.

Incidentul a stârnit rumoare printre internauţi, oamenii întrebându-se dacă "arestatul" din Nufărul nu este cumva interlopul Adrian Hladii, căutat pentru uciderea tinerei Dalia Duca, în contextul în care urmăritul este unul deosebit de periculos, are asupra sa o armă letală şi domiciliul cunoscut în acel cartier.

Cele două cazuri nu au, însă, absolut nicio legătură.

UPDATE

Comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, a precizat ulterior că apelul prin 112 a fost făcut nu de taximetrist, ci de către o femeie care a asistat la scena dintre tânărul de 21 de ani şi şofer. De altfel, se pare că imediat după, taximetristul l-a lăsat în pace pe individ şi a plecat.

Identificat ulterior de poliţişti, şoferul le-a spus acestora că nu va depune plângere, astfel că tânărul nu va fi reţinut şi s-ar putea alege cel mult cu o amendă, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.