În "EU Green Week", adică Săptămâna Europeană Verde, orădenii interesaţi de ecologie sunt invitaţi la mai multe lecţii anume ţinute, gratuit, de voluntarii unor ONG-uri şi instituţii.

Mai precis, timp de două zile, în "Lokal" (cafenea de pe strada Aurel Lazăr nr. 1), se vor ţine prezentări despre practici sustenabile şi prietenoase cu mediul înconjurător.

De pildă, vineri, de la ora 17.30, în curtea localului vor fi plantate diferite flori, iar 30 de minute mai târziu angajaţi ai EcoBihor vor ţine o prezentare pe tema "Reciclare şi compost". De la 18.45, reprezentanţi ai Companiei de Apă Oradea vor vorbi despre calitatea apei în municipiu, iar de la ora 20 va avea loc un workshop pe tema "zero waste", ţinut de un reprezentant al Asociaţiei Natura Fără Plastic, Alternative.

Sâmbătă, programul va debuta la ora 13, tot cu o acţiune de plantare. O oră mai târziu, se va ţine un joc cu tematică ecologică, iar de la ora 15 se va face bogracs "cu legume urâte", pentru combaterea risipei alimentare. De la ora 18 se vor proiecta filme despre oraşe verzi şi oraşe inteligente, iar de la ora 19 membri ai clubului Cassio Montana vor vorbi despre avantajele ciclolivrării. În fine, de la ora 20, va avea loc un seminar despre responsabilitate ecologică în construcţii, ţinut de reprezentanţi ai ONG-ului Laborator Zero Pozitiv.

Participarea la toate aceste evenimente este gratuită pentru orice doritor.