Orădenii au ieşit, duminică seară, din case, pentru a se alătura deja tradiţionalului marş pe două roţi Critical Mass, organizat de Asociaţia Pro Bikers cu scopul de a promova mişcarea în aer liber.

Participanţii au fost de toate vârstele, atât orădeni în etate, cât şi copii de câţiva anişori care au pedalat cum au putut ei mai bine alături de părinţi.

Echipaţi cu veste reflectorizante oferite de organizatori, bicicliştii au pornit în jurul orei 16.30, din Borş, pe pista ce leagă Oradea de oraşul ungar Berettoujfalu, care e aproape de finalizare, după care s-au oprit în Parcul Magnolia, din Rogerius, unde li s-au mai alăturat câteva sute de oameni. La ora 18, cu toţii au pornit spre Primăria Oradea, unde, timp de aproximativ 10 minute, oamenii au "claxonat" şi şi-au ridicat bicicletele în aer, simbolic, pentru ca Primăria orădeană să amenajeze cât mai multe piste de biciclete în oraş.

"Din estimările noastre, în funcţie de câte veste am împărţit, au fost în jur de 800-900 de participanţi", a precizat Mircea Crăciun, de la Pro Bikers.

Pe de altă parte, un alt eveniment dedicat iubitorilor de biciclete s-a petrecut sâmbătă, în cadrul Săptămânii Mobilităţii, în parcul 1 Decembrie, unde câţiva tineri s-au întrecut în scheme pe două roţi.