Tuborg România a organizat o nouă ediţie a competiţiei Capitala Verde a României, concurs care oferă unui oraş din ţară acest titlu pentru un an, dacă autorităţile din localitatea respectivă dovedesc că au implementat măsuri prietenoase cu mediul.

Oradea este unul din oraşele înscrise în competiţie, concurs ce îşi va desemna laureatul miercuri, de la ora 16, într-o gală de premiere de la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

În timp ce marele câştigător e încă ţinut secret de organizatori, la secţiunea premiul blogosferei se pare că Oradea va câştiga. În această secţiune, bloggerii români puteau să-şi dea votul unui oraş înscris în concurs, printr-un articol postat pe această temă pe blogul lor.

Potrivit site-ului competiţiei, Oradea a adunat 41 de voturi, în timp ce următorul oraş votat de bloggeri, Braşov, are doar 20 de voturi. Timişoara, Suceava, Râmnicu Vâlcea, Cluj Napoca şi Sector 2 Bucureşti au strâns doar câte un vot din partea bloggerilor, iar Sinaia a primit patru voturi.

Aşadar, viceprimăriţa Biro Rozalia, care reprezintă Oradea miercuri la gala de premiere, va aduce cel puţin un premiu acasă. Mai rămâne de văzut dacă municipiul de pe Crişul Repede va lua sau nu şi marele premiu, cel râvnit de toate oraşele şi care îi va recunoaşte calităţile de oraş eco...