Proaspăt înfiinţată în această vară, echipa feminină de handbal HC Oradea şi-a intensificat treptat activitatea în vederea pregătirii cât mai bine a noului sezon, 2013-2014, în care speră se evolueze direct în cadrul Diviziei A.

Avându-l ca antrenor pe Kovacs Laszlo, orădencele au disputat deja o serie de partide amicale în care surprinzător s-au descurcat destul de bine.

Mai întâi, jucătoarele de la HC Oradea s-au impus în Ungaria, cu scorul de 37-30, în faţa echipei din Gyula, după care au disputat o dublă cu formaţia din Debrecen, echipă care evoluează în Liga a II-a a campionatului maghiar.

Dacă în prima confruntare dintre cele două, jucătoarele de la Debrecen s-au impus cu scorul de 33-30, în cel de-al doilea joc, orădencele au reuşit să încline balanţa de partea lor şi să câştige cu 36-35.

În fine, într-o a patra partidă amicală, disputată în Arena "Antonio Alexe" din Oradea, jucătoarele de la HC au primit replica celor de la Nyradom, pe care le-au învins clar cu scorul de 35-24. În acest meci, tehnicianul orădean şi-a permis de fapt şi luxul de-a rula tot lotul de jucătoare avut la dispoziţie.

Acest lot al echipei bihorene le cuprinde pe jucătoarele Tămaş, Olteanu, Bota, Ravasz, Moţei, Dinu, Krimek, Vrabie, Malac, Voicu, Pac, Jakob, Petric, Nagy, Roman, Lazăr, Garibova şi Copăcean.

Pentru HC Oradea urmează acum un turneu de verificare în Italia, unde sunt programate mai multe jocuri amicale în compania unor formaţii apropiate valoric.