Peste 1.000 de copaci au fost plantaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul campaniei Oradea Verde. În timp ce vineri, voluntari din partea Sindicatului Civica din Primăria Oradea, dar şi de la şcoli şi grădiniţe din oraş, au plantat 330 paltini şi frasini, pe strada Ogorului, spre OBI, sâmbătă s-au plantat 700 de puieţi, goruni şi stejari, pe amplasamentul situat pe Calea Aradului - pădurice, spre Bricostore şi pe Calea Clujului - pădurice, spre Cartierul Tineretului.

"Până în prezent, în cadrul Campaniei Oradea Verde din această toamnă, s-a plantat un număr de 1.900 de arbori. Totodată, RAPAS a distribuit asociaţiilor de proprietari şi persoanelor fizice un număr de 1.200 arbori şi arbuşti, precum şi 2.500 fire de gard viu", se menţionează într-un comunicat transmis marţi de Primăria Oradea.

Miercuri, 50 de arbori vor fi plantaţi pe bdul. Decebal, lângă ANL, şi 70 de copaci vor fi plantaţi pe Sovata, pe malul Crişului Repede, lângă Metalica. Vineri, alţi 300 de arbori vor fi plantaţi pe strada Ogorului, în zona Cimitirului Municipal şi pe strada Umbrei.

"Primăria reaminteşte asociaţiilor de proprietari şi persoanelor fizice interesate că distribuie, cu titlu gratuit, material dendro-floricol (arbori, arbuşti, gard viu), la sediul Pepinierei RAPAS, strada Făgăraşului nr. 15. Materialul se va acorda pe baza unei cereri, a actului de identitate şi a ştampilei asociaţiei de proprietari, după caz", se mai menţionează în comunicatul municipalităţii.

De precizat că în campania de plantări din primăvara acestui an, municipalitatea a mai plantat 1.700 de arbori.