Mai repede decât în anii trecuți, municipalitatea împodobește Oradea pentru sărbătorile de iarnă. Decorațiunile de Crăciun și instalațiile luminoase au început să fie montate încă de zilele trecute în piețele și pe străzile din centrul urbei.

„Treptat, Oradea intră în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă. Primăria Oradea a început în această săptămână montarea instalațiilor specifice iluminatului de sărbători, pregătind astfel orașul pentru sărbătorile de iarnă care se apropie”, se arată într-un comunicat trimis miercuri de municipalitate. 

Orașul va fi decorat și în această iarnă cu ghirlande, medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini.

„În acest an, pe străzile orașului vom putea vedea decorațiuni cu panouri luminoase în formă de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, arcade luminoase, globulețe, numărul acestora ajungând la peste 1.800 de bucăți. Decorațiunile și montajul sunt asigurate de firma MK Illumination, la comanda Agenției de Dezvoltare Locală Oradea, care se ocupă și de iluminatul public din oraș”, se precizează în comunicatul Primăriei Oradea.

Vor fi împodobite de Crăciun bulevardele, intrările și ieșirile din oraș, principalele artere de circulație, podurile, parcurile, o serie de zone pietonale, precum și cele trei noi piațete din cartierele Ioșia, Rogerius și Nufărul.

„În aceste zile au fost deja montate o parte a decorațiunilor în zona centrală, pe podul Dacia, pe strada V. Alecsandri etc. Iluminatul de sărbători va înfrumuseța orașul până la Bobotează”, se arată în informare.

În Piața Unirii, la fel ca în anii trecuți, va fi amplasat un brad ecologic de 16 metri, care va fi decorat cu led-uri galbene, carpetă luminoasă cu diferite motive de iarnă și 300 de globuri de culoare roșie. De asemenea, în piață vor mai fi montate ghirlande luminoase și figurine 3D de mari dimensiuni, cu tematică de sezon. 

Primăria Oradea nu precizează bugetul alocat în acest an pentru iluminatul de sărbători.

Cel mai probabil, luminile vor fi pornite odată cu deschiderea Târgului de Crăciun din Oradea. Ediția din acest an se va desfășura în perioada 30 noiembrie - 26 decembrie. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!