De la începutul lunii noiembrie, muncitorii firmei Luxten Lighting au început să decoreze Oradea pentru sărbătorile de iarnă.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Primărie, oraşul va fi împodobit cu 14 km de ghirlande şi peste 300 medalioane şi figurine luminoase, în diferite forme de brăduţi, fulgi de nea, steluţe, reni, oameni de zăpadă. Toate instalaţiile au becuri LED, adică un consum cu 50% mai mic decât în cazul becurilor clasice, ceea ce duce la un cost lunar al consumului de 30.000 de lei.

"Iluminatul de sărbători va fi realizat pe toate bulevardele din municipiu, la toate intrările şi ieşirile din oraş, pe principalele artere de circulaţie, pe poduri, în parcuri, dar şi în pieţe. Faţă de anii precedenţi, la aceste locaţii se adaugă parcurile Dragoş Vodă, Mihai Viteazul, I.C. Brătianu şi 22 Decembrie", se arată în comunicat. De asemenea, în Piaţa Unirii va fi montat un brad de 12 metri înălţime.

Instalaţiile luminoase vor fi pornite pe 6 decembrie, odată cu deschiderea Târgului de Crăciun din Piaţa Unirii.

Primăria mai precizează că muncitorii Luxten Lighting Co SA montează gratuit toate instalaţiile, conform contractului de concesiune încheiat cu municipalitatea.