Primele recipiente pentru colectarea separată a deşeurilor reciclabile, din cele 650 care vor ajunge la Oradea în baza parteneriatului dintre Primărie şi EcoRom Ambalaje, vor fi amplasate începând din această săptămână pe străzile oraşului.

Cele 76 de recipiente sub formă de iglu recepţionate săptămâna trecută au fost depozitate în parcarea de pe strada Tudor Vladimirescu. Deocamdată au sosit doar recipiente galbene, destinate colectării plasticului şi a metalului, şi verzi, pentru sticlă. Pe lângă acestea, vor mai ajunge recipiente de culoare albastră în care se va aduna exclusiv hârtie şi carton.

Amplasarea primelor recipiente începe săptămâna aceasta în Rogerius, cartier în care, de altfel, vor fi puse cele mai multe igluuri, din cauza densităţii mai mari a populaţiei.

Recipientele vor fi puse în grup, câte unul pentru fiecare tip de deşeuri, aşa că vor ocupa un spaţiu de aproximativ 10 mp. Fiecare are o fantă de introducere a ambalajelor, situată la o înălţime de 1,4 m, astfel încât deşeurile să poată fi introduse, dar nu şi scoase.

Toate reciclabilele colectate vor fi predate de către RER Ecologic Service haldei de deşeuri administrate de Eco Bihor.