Orădenii par că și-au învățat lecția și stau în casă, păzindu-se pe ei și pe cei dragi de noul coronavirus. Cel puțin asta reiese din mai multe filmulețe transmise ziarului de către un cititor care, ieșind la cumpărături, a surprins străzile goale.

Spre deosebire de alte weekend-uri, când străzile orașului roiau de lume, de data aceasta oamenii par că au înțeles mesajul transmis de autorități și au stat în case.

În filmulețele transmise BIHOREANULUI de către Vlad Neagu, cuprinse într-un colaj în clipul de mai jos, pe străzile -  Armatei Române, Universității, Decebal, Traian Moșoiu sau Cantemir – care apar în cadre – nu se vede țipenie de om.

După cum BIHOREANUL a mai scris, ca urmare a Ordonanței Militare nr. 3, pe perioada stării de urgență, cetățenii pot ieși din case numai justificat și motivat, pentru a-și asigura cele necesare, fie pentru a merge la serviciu, având asupra lor o declarație pe proprie răspundere, fie având asupra lor o adeverință eliberată de angajator sau legitimație.

De altfel, de sâmbătă, a fost activată și o platfrmă electronică formular.sts.ro pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator.