Primul concurs Hip-Hop Internaţional România a fost organizat sâmbătă la Oradea, de către Fundaţia Culturală Plus-Art. În competiţie s-au înscris 40 de formaţii din Oradea, Constanţa, Bucureşti, Galaţi, Hundoara, Brăila şi Marghita.

Concursul s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă, juniori, adolescenţi şi adulţi şi a avut probe de solo-uri de fete şi băieţi, duete şi probe de Popping şi Locking. Marele premiu pus în joc a fost acoperirea costurilor de deplasare a echipei clasate pe primul loc în Statele Unite pentru participarea la Campionatul Mondial Hip-Hop Internaţional, care se va desfăşura în luna august, în Las Vegas. Premiul a fost adjudecat de formaţia The Kittens din Bucureşti, condusă de coregraful orădean Emil Rengle.

Totuşi, în concursurile de solo, orădenii au ţinut primele locuri la aproape toate categoriile de vârstă. La solo-fete, la categoria 7-12 ani, podiumul a fost ocupat de Vivien Szentyobbi, Vanesa Kajcza şi Ioana Lerinţiu, iar la categoria 13-17 ani şi peste 18 ani, orădeanca Dana Bilan s-a clasat pe locul secund.

Solo-urile băieţilor au fost câştigate orădenii Emil Rengle, Mădălin Farc şi Răzvan Duma, la categoria 13-17 ani şi peste 18, în timp ce la grupa 7-12, Roland Balogh a ocupat locul II, iar Edward Babics s-a poziţionat pe III.

Şi la duete orădenii s-au dovedit a fi cei mai tari. Dansul interpretat de Renata Bodor şi Claudia Popovici a impresionat şi le-a asigurat fetelor prima poziţie în clasament. Locul al doilea l-a ocupat tot un tandem orădean, format din Alexandra Simion şi Raluca Opriş. Podiumul a fost încheiat de cuplul de orădeni Horia Hodisa şi Cristina Crăciun.

Şi la stilul Popping orădenii s-au descurcat, iar Akos Moldovan şi Gabriel Hammersmidt au ocupat primele trepte ale podiumului la categoria de peste 18 ani. Formaţiile Boombox şi Ritm-mic au ocupat locurile secunde în proba de Locking la categoriile 13-17 ani, respectiv 7-12 ani.

Organizatorii concursului au fost Gabi Chevari, preşedintele Hip Hop International România, vicepreşedintele Darius Domocoş şi Sebastian Demian, reprezentantul Hip-Hop International România în SUA, iar juriul a fost alcătuit din membrii trupei de hip-hop "Flawless'', din Anglia.