Orădenii vor celebra sâmbătă, pentru al şaptelea an consecutiv, Earth Hour, adică Ora Pământului. Pe lângă că, începând cu ora 20.30, sunt îndemnaţi să stingă luminile acasă şi să scoată din priză orice echipament consumator de energie electrică, locuitorii oraşului sunt invitaţi în Parcul 1 Decembrie, la acţiunile organizate de Rotaract Club Oradea în parteneriat cu Rotary şi Interact.

În parc vor fi stinse becurile de pe stâlpii de iluminat, iar mai multe instituţii publice, inclusiv Primăria, se vor cufunda şi ele în întuneric.

În plus, RER Ecologic Service, partener al evenimentului, va asigura pubelele necesare pentru ca toţi participanţii să colecteze selectiv deşeurile pe care le produc.

Earth Hour este un eveniment internaţional, organizat anual în ultima sâmbătă a lunii martie, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Având în vedere că ultima sâmbătă din luna martie a acestui an corespunde cu Paştele Catolic, s-a hotărât ca Earth Hour să se sărbătorească pe 19 martie 2016.