Zeci de străzi au fost inundate, pe câteva canalizarea a cedat, iar unele locuinţe s-au ales cu beciurile umplute de apă, luni, în Oradea, după ploaia puternică abătută peste oraș.

În Cartierul Cantemir, în jurul orei 16.20, circulaţia tramvaielor era îngreunată din cauză că apa a ajuns deasupra nivelului liniilor de tramvai.

Aşa cum se întâmplă la fiecare ploaie mai densă, strada Republicii, în special zona magazinului Crișul, a fost şi ea inundată, apa măsurând zeci de centimetri.

Probleme au fost şi pe strada Oneştilor, pe Şoseaua Borşului, pe Gheorghe Costaforu, la intrarea în parcarea subterană a Lotus Center şi pe unele porţiuni de pe Bulevardul Decebal.

De asemenea, probleme au fost și în zona podului CFR din Dragoș Vodă, unde apa a măsurat zeci de centimetri pe șosea.

În context, pompierii au fost chemați să intervină pe mai multe străzi. 

"Pompierii militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea au intervenit în municipiu, pe străzile Republicii, Iosif Vulcan şi Magnoliei, pentru evacuarea apei din trei beciuri", a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă Crişana, locotenent colonel Camelia Roşca.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit, luni dimineaţă, avertizările meteo de furtuni ce "acoperă" aproape toată harta României, inclusiv judeţul Bihor fiind sub avertizare de tip cod galben până marți seară.

UPDATE: Străzi inundate și în județ

Și în afara Oradiei ploaia abundentă a pus probleme serioase.

Conform unui comunicat transmis marți de ISU, tot luni, „echipajele Gărzii de Pompieri 1 Mai au intervenit pe două străzi din localitățile Haieu și Sânmartin, unde, utilizând motopompele din dotare, au evacuat, de pe diferite porțiuni, apa acumulată în urma precipitațiilor abundente, iar pompierii Stației Valea lui Mihai au acționat pentru evacuarea apei din curtea unei gospodării de pe strada Băncii din localitate”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!