Peisaj dezolant, duminică seară, în Oradea. Furtuna şi-a pus o amprentă grea asupra municipiului şi a mai multor localităţi din Bihor. Zeci de străzi au fost inundate, pe unele canalizarea a cedat, iar unele locuinţe s-au ales cu beciurile umplute cu apă.

În Oradea, în jurul orei 21, pe strada Meşteşugarilor, câteva fire de electricitate căzuseră peste maşinile parcate, strada Oneştilor se transformase în lac, iar câţiva localnici aşteptau pompierii, să vină să le scoată apa din case.

Pe strada Octavian Goga a fost şi mai şi. Bălţile acopereau carosabilul, iar şoferii care au trecut pe acolo se pot considera norocoşi dacă maşinile lor nu au făcut pană. Aşa cum se întâmplă la fiecare ploaie mai densă, strada Olimpiadei a fost impracticabilă, apa măsurând zeci de centimetri. Probleme au fost şi pe strada Gheorghe Doja, pe Şoseaua Borşului, la intrarea în parcarea subterană a Lotus Center şi pe unele porţiuni de pe Bd. Decebal.

Cea mai gravă situaţie pare să fi fost, însă, în intersecţia din faţa supermarketului Crişul.

Scările pasajului subteran s-au transformat efectiv în cascadă, iar în pasaj apa a ajuns de aproape un metru adâncime. Situat la intrarea dinspre strada Spitalului, micul magazin renumit pentru "Gyrosul de la Crişul" nu a avut nicio şansă să supravieţuiască.

Apa a răvăşit tot în calea ei, tejghelele, mâncărurile, tâmplăria şi tot mobilierul din interior. La fel ca alte magazine din pasaj, mica afacere a fost luată, pur şi simplu de apă, deoarece e greu de crezut că proprietarii vor mai putea recupera ceva. În jur, viitura a golit şi tomberoanele de gunoaie, întregind o imagine oricum macabră.

Pentru a face faţă situaţiei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a acţionat cu forţe sporite. "În Oradea au fost mobilizaţi 46 de pompieri militari din cadrul Detaşemantelor 1 şi 2 ale ISU, care acţionează cu 14 autospeciale şi 11 motopompe. În Salonta, sunt în teren 15 pompieri militari, cu 4 autospeciale şi 4 motopompe, iar la Săcueni acţionează 11 pompieri cu 3 utospeciale şi două motopompe", a declarat duminică seară căpitanul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU.

La miezul nopţi, pompierii şi angajaţii Companiei de Apă lucrau încă de zor, iar intervenţiile păreau departe de a se încheia.

Citiţi şi articolul: Furtuna a făcut ravagii şi victime în Bihor. Doi tineri au fost trăsniţi, la un meci de fotbal în Livada