Orădenii s-au trezit, marţi dimineaţa, cu oraşul acoperit de un covor alb. Pentru ca circulaţia să nu fie imposibilă sau riscantă, pe teren au ieşit şi marţi dimineaţa utilaje de deszăpezire ale RER Vest.

Conform unei informări transmise de Primăria Oradea, este vorba despre 24 de utilaje (23 de sărăriţe şi o cisternă) care au intrat în acţiune la ora 7 şi curăţă arterele din urgenţa I, II şi III.

"Potrivit operatorului de salubritate RER Vest, au fost împrăştiate 135 de tone de material antiderapant solid, iar în zonele pietonale s-a intervenit cu aproximativ 5000 de litri de clorură de calciu", se arată în informarea municipalităţii. 

În Oradea sunt stabilite patru urgenţe pentru cele peste 900 de artere de circulaţie, pe care se intervine în ordinea priorităţilor. Urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor şi ieşirilor din oraş, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun. Urgenţa a II-a vizează intervenţia pentru deszăpezirea drumurilor de acces între cvartalele de locuinţe, a căilor de legătură dintre cartiere. Urgenţa a III-a are în vedere toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa a IV-a toate străzile neasfaltate din municipiu.

Toate utilajele care ies în oraş sunt dotate cu sistem de monitorizare GPS, pentru ca de la centrul de control al RER să se poată vedea în timp real situarea şi evoluţia acestora în teren.