Cunoscutul lăutar Gheorghe "Caliu" Anghel a urcat sâmbătă seară pe o scenă amenajată în Parcul Cetăţii alături de taraful lui şi solistele Cosmina Soare şi Viorica Rudăreasa, oferindu-le orădenilor un spectacol cu cântece româneşti şi ţigăneşti, ba chiar şi o piesă veche din Algeria. Concertul a fost adus de organizatorii festivalului Oradea Summer Film în cadrul weekend-ului cu filme est-europene.

În parcul Cetăţii s-au adunat circa 300 de orădeni, care, deşi au asistat la spectacole stând pe scaune sau tolăniţi în fotolii comode, n-au ezitat să aplaude în ritm cu muzica adusă de Caliu, considerat o adevărată legendă a muzicii ţigăneşti.

Între piesele alese pentru spectatorii orădeni s-au numărat "Saraiman", "Până când nu te iubeam", "I barval pudela", "Bălălău din Bucureşti" şi "Giamparale".

În timpul spectacolului, Caliu nu a uitat să cânte la vioară, aşa cum a învăţat de la bătrânii mentori din Clejani, cu un fir din păr de cal. Concertul s-a încheiat, în aplauzele publicului, cu "Ciocârlia".

După concert, în Parcul Cetăţii a fost proiectat documentarul "Poştaşul cel bun" (The Good Postman), realizat în Bulgaria.