În ultimele luni, muncitorii RER Ecologic Service din Oradea strâng de la orădeni cantităţi tot mai mari de deşeuri reciclabile. Dacă în septembrie s-au adunat din igluurile amplasate în oraş 38 de tone de reciclabile, în noiembrie volumul acestora a depăşit 46 de tone.

Din acest motiv, operatorul licenţiat de salubritate e convins că trebuie să continue campania "RER te premiază dacă te prinde reciclând", prin care îi recompensează pe orădenii care respectă regulile colectării selective.

Igluuri tot mai grele

Statisticile RER Ecologic Service arată că în septembrie din igluurile verzi s-au adunat 4,2 tone de sticlă, din cele galbene 19,32 tone de deşeuri din plastic şi metal, iar din cele albastre 14,92 tone de hârtie şi carton.

În octombrie, orădenii au aruncat o cantitate aproape dublă de sticlă, mai precis 9,2 tone, 17,4 tone de PET-uri şi metale, plus 13,8 tone de hârtii şi cartoane. În noiembrie, orădenii au trimis la reciclare şi mai multe deşeuri din sticlă: 14,5 tone. De asemenea, au aruncat în igluuri 9,7 tone de deşeuri din plastic şi metal şi 21,96 de tone de hârtii şi cartoane.

"Pe lângă deşeurile strânse din igluuri, am adunat din recipientele cu capac galben ale asociaţiilor de proprietari 310 tone de deşeuri din fracţia uscată în luna octombrie şi 331 de tone în noiembrie", spune Horia Burlou, şeful Serviciului Salubrizare Menajeră din cadrul RER Ecologic Service.

Premii pentru responsabilitate

Pe lângă satisfacţia că îşi transformă oraşul într-unul tot mai ecologic, orădenii care respectă sistemul de colectare selectivă pot avea parte şi de o alta: premii oferite de RER Ecologic Service. Operatorul de salubritate continuă campania "RER te premiază dacă te prinde reciclând", în cadrul căreia o echipă mobilă a societăţii străbate zi de zi oraşul.

Dacă sunt văzuţi de echipa RER aruncând deşeurile reciclabile în igluuri ori în containerele cu capac galben, orădenii vor primi pe loc un termos de calitate, din inox. Până acum, zeci de persoane au fost recompensate, iar campania continuă pe întreaga durată a lunii decembrie.