Curăţenia este un subiect care ne interesează pe toţi. Ne mândrim că suntem orădeni şi ne dorim ca oraşul să arate cât mai frumos, să fie cât mai curat, fiindcă este locul în care trăim şi cel în care vor trăi copiii noştri. În fond, e cartea noastră de vizită.

Nu putem fi spectatori la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Dacă, de exemplu, mergem pe stradă şi vedem că cineva aruncă mizerie pe jos, trebuie să avem curajul să-i atragem atenţia. Numai o atitudine activă ne va aduce roadele pe care ni le dorim, şi anume să avem un oraş de care să fim mândri. Nu e un şablon, ci o realitate dovedită: ne costă mult mai puţin să menţinem curăţenia decât să o facem, deci trebuie să ne implicăm toţi în păstrarea ei, zi de zi.

În această idee, a asigurării unui mediu curat şi sănătos, Primăria Oradea, împreună cu regiile din subordinea Consiliului Local şi cu operatorul de salubrizare licenţiat RER Ecologic Service, propun în perioada 1-31 martie realizarea unui program de curăţenie generală în oraş.

El va cuprinde salubrizarea străzilor, a spaţiilor verzi şi a locurilor publice, colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor rezultate în halda de deşeuri Eco Bihor, precum şi prestaţii de întreţinere şi amenajare zone verzi, amplasarea de incinte pentru containerele de reziduuri în cvartalele de blocuri.

Felul în care arată oraşul ne priveşte pe toţi, de aceea e nevoie de măsuri cu caracter permanent, care să aibă efect imediat, dar şi pe termen lung, şi care să implice atât instituţiile, cât şi cetăţenii. Curăţenia este o prioritate pentru municipalitate, dar este oare pentru toţi cetăţenii?

Trebuie să funcţioneze colaborarea dintre Primărie, firma de salubritate şi, nu în ultimul rând, cetăţean. Căci, fără implicarea orădenilor, obiectivul de a trăi într-un oraş mai curat nu e realizabil.

Anca Sas, purtător de cuvânt Primăria Oradea