La sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă şi duminică, dar şi la începutul săptămânii viitoare, marţi şi miercuri, sala de sport a Universităţii din Oradea va găzdui întrecerile finalele ale Campionatului Naţional de tir sportiv pentru juniori I şi II.

Competiția reprezintă o premieră pentru Oradea, întrucât va fi pentru prima dată când municipiul de pe Criș va găzdui o astfel de competiție din tirul sportiv românesc.

„Etapele de campionat naţional găzduite de Oradea au demonstrat că avem capacitatea şi echipamentul necesare organizării unui asemenea eveniment. Acestea au fost apreciate de antrenorii din ţară care au solicitat ca finala Campionatului Național de juniori I şi II să se dispute în oraşul nostru", a declarat profesorul Iacob Hanţiu, directorul CSU Oradea.

Probele la care se vor întrece cei mai buni trăgători ai ţării la aceste categorii de vârstă vor fi de puşcă şi pistol aer comprimat de la distanţa de 10 metri. Cu această ocazie vor fi desemnați, astfel, campionii naţionali pe anul 2015, dar se va concura și pentru obţinerea baremurilor în vederea participării la competiţiile internaţionale.

Concursul va avea probe atât la individual, cât şi pe echipe, iar cei care se vor clasa pe primul loc vor primi câte un tricou de campion naţional, în timp ce toţi sportivii de pe podium vor primi diplome, medalii şi plachete.

De precizat faptul că evenimentul se va desfăşura într-o sală de sport şi nu în poligonul de la CSU, pentru că aceasta permite mai multor sportivi să concureze în acelaşi timp şi în plus, şi spectatorii pot asista la întreceri. Armele cu care se va concura vor fi pistoale şi puşti de 4,5 mm.
„Finala va avea un protocol aparte, cu un număr limitat de focuri şi cu eliminarea treptată a fiecărui concurent până la desemnarea campionului", a precizat antrenorul de la CSU Oradea, Vasile Leţ.

Finalele propriu-zise se vor desfăşura după cum urmează: sâmbătă, de la ora 13.00, finala juniorilor I la puşcă aer comprimat 60 de focuri, iar de la ora 14.00 vor intra fetele în concurs la aceeaşi probă. Duminică, de la ora 13.00, va începe finala băieţilor de la juniori I la pistol aer comprimat, iar de la ora 14.00 va debuta finala fetelor la aceeaşi armă. Ultimele acte ale concursului pentru juniorii II vor avea loc marţi şi miercuri cu începere de la ora 10.30.

De precizat faptul că festivităţile de premiere vor avea loc imediat după fiecare probă.