Pentru prima oară, Oradea va găzdui în perioada 26 aprilie - 2 mai un concurs internațional dedicat dirijorilor, cu concurenți de pe mai multe continente. Orădenii vor fi chemați să se bucure de un concert în care vor apărea, alături de orchestra locală, dirijorii finaliști.

Inițiată de dirijorul Cristian Oroșanu, Orchestra’s Conductor Competition a ajuns la ediția a treia. Primele două ediții ale concursului itinerant au fost găzduite de filarmonicile din Braşov şi Ploieşti.

„Este un concept diferit faţă de restul competiţiilor de dirijat de pe mapamond. Nu există un juriu extern, căci juriul este reprezentat de muzicienii din orchestra gazdă", spune inițiatorul.

În ediția din acest an, co-organizată de Filarmonica de Stat Oradea, se vor întrece muzicieni din Europa (din ţări ca Germania, Italia, Franţa), precum şi de pe alte continente, cum ar fi America de Nord, America de Sud şi Asia. 

În finală vor ajunge trei dirijori, care vor apărea pe scena Teatrului de Stat, într-un concert deschis publicului, ce va cuprinde mai multe lucrări: Mozart - Symphony No 30, k.202, Mozart - Symphony No 31, k.297, Mozart - Symphony No 35, k.385, Max Bruch - Romanze for viola and orchestra, op.85, Gustav Holst - Lyric movement, M. von Weber - Andante e rondo ungarese op.35.

Biletele pentru concertul programat pentru seara de 2 mai s-au pus în vânzare pe platforma Bilete.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!