După un an de pauză impusă de pandemie, Primăria Oradea va organiza din nou Târgul de Crăciun în centrul urbei, noua ediţie a evenimentului urmând să se desfăşoare în perioada 3 decembrie – 2 ianuarie. 

Astfel, Piaţa Unirii va fi decorată de sărbătoare, cu brad şi luminiţe, iar la târg vor fi deschise zeci de căsuţe cu decoraţiuni, dulciuri şi cadouri, dar şi food truck-uri, cu diverse preparate. În schimb, nu vor fi organizate concerte. "În acest moment excludem această variantă. Concertele sunt interzise în ţară", a explicat Alina Toie, director general al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), care organizează evenimentul în numele municipalităţii. 

Cel mai probabil nu va fi instalat un patinoar, tot din cauza restricţiilor, însă este posibil să fie instalat un carusel. 

În perioada 15-27 noiembrie, comercianţii pot depune, online, cereri de participare, pe site-ul oficial al evenimentului: targuldecraciunoradea.ro. 

Regulile anti-Covid impuse la ora actuală în România prevăd că se pot organiza târguri, însă cu ocuparea "până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului".

Totodată, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.