Primul eveniment de marcă al începutului de an a fost reprezentat de finala naţională a Eurovision 2011. Concursul propriu-zis a ţinut loc şi de program de Anul Nou al TVR, iar finalul lui a adus o bucurie imensă iubitorilor de muzică din Oradea.

Piesa Change (compozitor Gabriel Băruţă) interpretată de grupul Hotel FM a câştigat în noaptea dintre ani finala naţională a Eurovision 2011 şi va reprezenta România la Dusseldorf (Germania), unde pe 10 şi 12 mai vor avea loc semifinalele Eurovision, iar pe 14 mai, marea finală.

După cum se ştie, trupa orădeană Hotel FM a mai participat la finala naţională şi în 2010, când a ocupat locul 4.

Câştigătoarea din acest an îl are ca solist vocal pe David Bryan, cetăţean englez stabilit în urmă cu trei ani la Oradea. Fără a fi avut o carieră muzicală în Anglia, Bryan a fost descoperit întâmplător când făcea vocalize şi a primit un contract la un bar orădean, devenind în scurt timp o adevărată vedetă.

Cele 13 piese calificate în finală nu au prea rupt gura târgului, bătălia ducându-se între melodia orădenilor şi "Open Your Eyes" interpretată de grupul Distinto feat. Ianna & Anthony Icuagu, care a şi cîştigat la televoting, urmată de piesa celor de la Hotel FM. 

Juriul, considerat foarte obiectiv de critici, au văzut însă pe locul 1 piesa interpretată de David Bryan şi Hotel FM, iar pe câştigătoarea televotingului au "aruncat-o" doar pe locul 4, ceea ce a contat la ordinea în clasamentul final.

Vestea câştigării competiţiei de către Oradea a declanşat o adevărată sărbătoare la localul Queens, unde sărbătorea revelionul, alături de numeroşi prieteni, şi Florin Budeu, impresarul lui David Bryan. Odată anunţaţi câştigătorii selecţiei de la Bucureşti, dj-ul Florin Silviu Sabău a schimbat playlistul petrecerii, trecând pe piese ale Hotel FM, inclusiv premiata "Change".

La Dusseldorf pe scena de la Esprit Arena (24.000 de locuri vor fi alocate pentru spectatori) vor participa 43 de ţări. Ungaria şi Austria revin în competiţie după o pauză de doi ani, iar Italia după una de 14 ani. Cinci ţări (The Big Five) – Germania, Marea Britanie, Franţa, Spania şi Italia – sunt calificate direct (în calitate de mari contribuitori la EBU, organizatorul Eurovision – n.a.) în finala din 14 mai, iar celelalte 38, vor evolua în două semifinale, din care primele 10 clasate în fiecare semifinală va accede în finală.

De acum, rămâne de văzut care va fi performanţa "naturalizatului" orădean David Bryan în lupta cu finaliştii din toată Europa. Altfel spus, dacă se confirmă sau nu refrenul melodiei sale: "We can change the World"...