Pentru a reduce consumul de energie electrică, municipalitatea vrea să schimbe peste 2.000 de corpuri de iluminat public din Oradea cu unele de tip LED, printr-un proiect care ar urma să fie finanțat în principal de Administrația Fondului pentru Mediu. 

Consilierii locali au aprobat, marți, în cadrul unei ședințe desfășurate online, depunerea proiectului în valoare de 6,99 milioane lei, din care 6 milioane ar urma să fie „acoperiți” prin Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public gestionat de AFM. 

„Avem un proiect de aproximativ 7 milioane de lei, prin care dorim să schimbăm peste 2.000 de aparate de iluminat din vechile aparate pe care le-am avut și să le trecem pe LED. Asta înseamnă că vom face, în primul rând, o economie de energie, și de aici și alte beneficii. Încercăm să mergem (n.r. - adică zonele prioritare pentru schimbarea corpurilor de iluminat) pe arterele principale din oraș, intrarea din zona Borșului, zona Calea Clujului, ieșirea din Oradea până la limita cu Sânmartin...”, a explicat primarul Florin Birta în ședința de marți. 

Edilul Oradiei a mai spus că municipalitatea va căuta și alte surse de finanțare pentru schimbarea altor corpuri de iluminat public în oraș, cu unele mai economice, „mai ales în contextul în care prețul la energie crește de la o zi la alta”, a spus Birta.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!