Spre deosebire de Capitală, la Oradea s-a protestat civilizat şi nu au existat violenţe. Jandarmeria Bihor le mulţumeşte protestatarilor pentru acest fapt, pe pagina de Facebook cu acelaşi nume.

"Orădean = civilizat. #Mulţumim!" este mesajul postat, sâmbătă seară, după protestul care a adunat peste 400 de persoane în stradă la Oradea.

Şi vineri seară, când în Capitală au avut loc violenţe, pe aceeaşi pagină a fost afişat mesajul "Mulţumim orădenilor care au înţeles să protesteze paşnic şi civilizat".

De altfel, unul dintre protestatarii cunoscuţi, Alin Dobai, a postat pe reţeaua de socializare un dialog avut cu unul dintre jandarmii bihoreni la protest:

"L-am întrebat pe un jandarm care ne însoţea în timpul marşului ce părere are despre ceea ce s-a întâmplat în Bucureşti cu o seară înainte. Mi-a răspuns ceva de genul: "Vorbim despre orice, dar nu despre asta". Am continuat: "Credeţi că cei care i-au apărat de huligani pe cei doi jandarmi erau colegi de-ai lor în civil sau protestatari?". Nu a ezitat: "Dacă au fost jandarmi, bravo lor! Dacă au fost protestatari, de zece mii de ori bravo lor!"", a scris el pe Facebook.

În tot acest timp, în Capitală, Parchetul Militar anchetează jandarmeria pentru modul în care a acţionat vineri seară. De asemenea, persoanele rănite au anunţat că vor depune plângere penală împotriva celor care le-au agresat.