Un tânăr orădean a fost aproape să se înece în apele Crişului Repede, duminică seară, în jurul orei 22.25, în zona străzii Splaiul Crişanei. Bărbatul de 21 de ani era beat criţă şi, din motive neclare, s-a băgat în râu.

Norocul lui a fost că a reuşit să se agaţe de crengile unui copac până când pompierii, chemaţi la faţa locului de nişte trecători, l-au scos din apă.

"La locul indicat s-au deplasat de urgenţă scafandrii Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea care l-au salvat operativ pe tânărul care, aflat la o distanţă de aproximativ doi metri de mal, se agăţase de ramura unui copac pentru a nu fi luat de curenţii din zonă", a precizat căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Tânărul a fost apoi evaluat medical de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi transportat la spital.

Luni, militarii din Staţia de Pompieri Ştei au avut şi ei o acţiune de salvare. În jurul orei 19.20, ei au fost chemaţi să scoată o vacă ce căzuse într-un decantor adânc de aproximativ 1.5 metri. "Pompierii militari au acţionat cu accesoriile din dotare, reuşind în aproximativ 40 de minute, să aducă animalul la suprafaţă, predându-l, în siguranţă, proprietarului", a mai spus Roşca.