Poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unui orădean acuzat că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 320.000 lei, prin evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Poliţia Bihor, tânărul, în vârstă de 27 de ani, este acuzat că, în perioada 2010 - 2011, în calitate de administrator şi asociat unic al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, a efectuat, în mod repetat, operaţiuni comerciale cu produse energetice, respectiv combustibili, fără să le înregistreze în evidenţa contabilă a societăţii şi fără a fi declarate organelor fiscale.

"Tototdată, orădeanul e acuzat că pentru a sustrage societatea comercială pe care o administrează de la eventualele verificări ale inspectorilor fiscali, a stabilit şi declarat sediul social al acesteia la o locaţie din Oradea unde, în urma controlalelor efectuate, s-a constatat că nu desfăşura niciun fel de activitate", arată comunicatul.

Prejudiciul provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 324.330 lei, nerecuperat.

Poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunere de trimitere în judecată.