Un orădean de 29 de ani a fost reţinut de poliţişti, după ce a fost prins în flagrant în timp ce spărgea o maşină.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, evenimentul s-a produs vineri dimineaţă.

"Poliţiştii Biroului Furturi din Auto împreună cu poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului şi cei de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au prins în flagrant un bărbat de 29 de ani, din Oradea, în timp ce sustrăgea, prin efracţie, dintr-un autoturism parcat pe o stradă din Oradea, o tabletă PC şi o geantă cu diverse bunuri, în valoare totală de 700 lei", arată comunicatul.

Prejudiciul a fost recuperat integral de poliţiştii orădeni, în timp ce autorul spargerii a fost reţinut pentru 24 de ore în arest.

Individul este anchetat, acum, în stare de libertate, poliţiştii cercetând dacă a mai comis şi alte infracţiuni.

Pentru a preveni furturile din autoturisme, poliţiştii Compertimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă recomandă să nu lăsaţi la vedere în interiorul maşinii diverse bunuri, valori sau înscrisuri care ar putea tenta - aparate electrice sau electronice (G.P.S., detector radar, casetofon sau CD player auto etc.) telefoane mobile, bani, diverse obiecte (poşete, portmonee, plase cu cumpărături sau îmbrăcăminte).

"Asiguraţi-vă autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute! Spărgătorii vor profita de fiecare clipă de neglijenţa manifestată în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră, astfel încât mai mult interes în protecţia bunurilor pe care le deţineţi vă va scuti de neplăceri", a transmis Poliţia Bihor.