Un bărbat în vârstă de 61 de ani din Oradea a fost rănit, vineri seară, după ce a fost lovit pe o trecere de pietoni în Piaţa Unirii.

La faţa locului a fost chemat să intervină un echipaj cu medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, care i-a acordat primul ajutor victimei şi a transportat-o la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean.

Din primele date, se pare că bărbatul a suferit răni mai serioase la cap. De altfel, el era confuz când a fost preluat de medici.

"Accidentul s-a produs în jurul orei 19.30, pe strada Traian Moșoiu, la intersecţia cu strada Avram Iancu. Poliţiştii rutieri sunt la faţa locului şi fac cercetări pentru a stabili exact circumstanţele evenimentului", a precizat BIHOREANULUI comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit martorilor, şoferiţa unui Ford care circula pe Iuliu Maniu în coloană tocmai pornise de pe loc, când a izbit pietonul care traversa dinspre strada Avram Iancu spre Piaţa Unirii.

"E nebunie în intersecţia aceea, mai ales când plouă, şi este foarte prost iluminată. Primăria ar trebui să găsească o soluţie pentru a ilumina şi fluidiza traficul în zonă, pentru că mereu sunt cozi de maşini şi efectiv este viaţa pietonilor pusă în pericol", a declarat un martor BIHOREANULUI.

Este al doilea accident în decurs de nicio săptămână în Piaţa Unirii. Luni seară, o tânără în vârstă de 21 ani din Oradea a ajuns la spital, după ce a fost lovită pe o trecere de pietoni din Piaţa Unirii, din zona Podului Ladislau, de o maşină al cărei şofer nu i-a acordat prioritate de trecere.