Traficul pe şoseaua de centură a Oradiei, în zona Ioşia, a fost îngreunat joi la amiază, din pricina unui accident rutier.

Un bărbat în vârstă de 56 de ani a murit pe loc, după ce a fost lovit de un TIR, înmatriculat în Lituania şi condus de un şofer din aceeaşi ţară.

Se pare că bărbatul a încercat să traverseze cele patru benzi ale şoselei de centură, în preajma intersecţiei străzilor Ovid Densuşianu cu Meşteşugarilor, printr-un loc nemarcat, dar nu s-a asigurat suficient, fiind lovit de TIR-ul ce mergea pe banda întâi, spre Podul CFR.

Mai multe echipaje ale Poliţiei s-au deplasat la faţa locului, atât pentru a face măsurătorile specifice, cât şi pentru a dirija traficul rutier.

Şoferul TIR-ului, căruia i s-a adus şi un traducător pentru a se putea înţelege cu poliţiştii, a fost testat cu etilotestul, rezultatul relevând faptul că nu a consumat băuturi alcoolice. Din ce le-a spus şoferul poliţiştilor, nu l-a văzut pe bărbat că fuge pe şosea decât prea târziu, când impactul n-a mai putut fi evitat.

Orădenii care locuiesc în preajmă, ieşiţi în faţa blocului să vadă ce s-a întâmplat, s-au plâns poliţiştilor că intersecţia respectivă e una cu probleme. "Zi de zi aici se tamponează maşini. Cu prea mare viteză circulă maşinile pe centură", s-a plâns o orădeancă.