Orădeanul Marin Ardelean, 42 de ani, a fost prins joi în flagrant chiar în timp ce obţinea un credit pentru nevoi personale, folosindu-se de documente de venit falsificate.

"Acesta este acuzat că, în baza unei adeverinţe de venit falsă, care atesta în mod nereal că este angajat al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, a solicitat şi obţinut de la o societate de creditare cu sucursală în Oradea, un credit pentru nevoi personale în valoare de 2.000 lei", se arată într-un comunicat transmis vineri de Poliţia Bihor.

Mergând pe fir, poliţiştii de investigare a fraudelor suspectează că bărbatul ar fi fost instigat să recurgă la acest gest de o orădeancă de 48 de ani, Corina Porumb, care ar fi fost de fapt beneficiarul real al sumei de bani astfel obţinute.

"Prejudiciul provocat astfel este de 2.000 lei şi a fost recuperat integral. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările cu suspecţii în stare de libertate, pentru documentarea întregii lor eventuale activităţi infracţionale", se mai arată în comunicat.