Un orădean în vârstă de 35 de ani a fost reţinut vineri de poliţişti după ce a condus beat şi fără permis o maşină pe care a furat-o și apoi a intrat cu ea într-o autoutilitară.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.30, conform unui comunicat de presă transmis de comisarul șef de poliţie Alina Fărcuţa, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Bărbatul "a fost depistat de poliţiştii Biroului Rutier Oradea în trafic, după ce, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Oradea, dinspre strada Transilvaniei înspre strada Lacul Roşu, nu s-ar fi asigurat la shimbarea direcţiei de deplasare şi ar fi acroşat o autoutilitară, evenimentul rutier fiind unul fără victime", a transmis reprezentanta poliţiei.

Investigaţiile poliţiştilor au relevat că bărbatul a furat autoturismul chiar de pe strada Ştefan cel Mare, cu puţin timp înainte de incident. Mașina fusese lăsată cu cheia în contact şi portiera închisă, dar neasigurată. 

Testarea cu aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul acesta a refuzat recoltarea de probe biologice.

Totodată, orădeanul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

El este acum anchetat pentru "săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi refuzul unei persoane de a se supune recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei".

Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!