Campionatele Naţionale Zonale de Junioare şi Senioare care au avut loc la Braşov în perioada 10-12 septembrie au confirmat încă o dată valoarea sportivelor orădence la gimnastică ritmică, a anunţat antrenoarea CSM Oradea, Anca Sabău.

CSU Oradea a fost prezentă în competiţie cu două gimnaste: la categoria a II-a - Ioana Rotar (primul an la această categorie) şi la Senioare - Andrada Anton, iar cum rezultatele au fost un criteriu şi în calificarea pentru Campionatul Naţional de Junioare şi Senioare, ce va avea loc în perioada 14-16 octombrie la Bistriţa, ambele orădence vor fi acolo.

Anton a avut o prestaţie bună şi a reuşit să îşi păstreze titlul de campioană naţională la individual compus, cerc şi panglică, clasându-se, în schimb, pe locurile secunde la coardă şi minge.

Deşi nu a ajuns pe unul dintre primele trei locuri, şi Ioana Rotar a reuşit să se califice la Naţionale, ocupând locul VIII la individual compus şi coardă, locul VII la coardă şi măciuci, şi locul VI la minge.

Totodată, la Braşov, a fost prezentă şi o studentă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Oradea, Andrada Pop, care a făcut parte din corpul de arbitri al competiţiei.