Orădeanca Bianca Benea, de la CSM Oradea, a obţinut un rezultat bun la întrecerile Campionatului Naţional de spadă pentru cadeţi, desfăşurat în perioada 18-19 ianuarie, în Sala Floreasca din Bucureşti.

Reprezentanta secţiei de scrimă de la Clubul Sportiv Municipal Oradea, pregătită de antrenorul emerit Nicolae Ille, a concurat în a găzduit în proba individuală feminină a competiţiei, probă care a adunat la start un număr de 49 de spadasine de la toate cluburile de specialitate din ţară.

La capătul unei prestaţii excelente, Bianca Benea a terminat pe locul II, devenind vicecampioană naţională. Astfel, în faza grupelor, sportiva orădeană a obţinut 11 victorii în 12 dueluri, calificându-se fără probleme pe tabloul principal.

Pe tabloul principal al probei, în primul tur Bianca Benea a trecut de Alexandra Cociu, pe care a învins-o cu scorul de 15-7. Apoi, în turul II, orădeanca a trecut şi de Teodora Coste, după un meci ceva mai strâns, încheiat cu scorul de 12-11.

În sferturile de finală, Bianca Benea a întâlnit-o pe Andreea Hodorogea, în faţa căreia s-a impus cu scorul de 15-8, calificându-se în "careul de aşi". În penultimul act, în semifinale, orădeanca a învins-o apoi şi pe Denisa Barosan, cu scorul de 15-12, dar a pierdut însă în ultimul act, în finală, în faţa sportivei Zsuzsa Schiller, de la CSŞ Târgu Mureş.

Astfel, Bianca Benea şi-a adjudecat medalia de argint, a devenit vicecampioană naţională, îmbunătăţindu-şi performanţa din urmă cu un an, când s-a clasat pe locul al III-lea şi a obţinut medalia de bronz.

În ceea ce priveşte competiţia pe echipe a Naţionalelor de spadă pentru cadeţi, CSM Oradea s-a situat în final pe locul V, titlul de campioana fiind adjudecat aici de Steaua Bucureşti.