Sportiva orădeană Bianca Benea, componentă a secţiei de scrimă a clubului CSM Oradea, a avut o comportare bună la întrecerile Campionatului Naţional de spadă pentru speranţe, desfăşurat la Bucureşti, în perioada 18-19 octombrie.

Sportiva, pregătită de antrenorul emerit Nicolae Ille, s-a clasat pe locul al doilea şi implicit a cucerit titlul de vicecampioană naţională.

Bianca Benea a reuşit să obţină şase victorii în turul preliminar, apoi s-a impus în alte două partide din eliminările directe, calificându-se pe tabloul principal.

În faza sferturilor de finală, sportiva orădeană a întâlnit-o pe Melany Pfeifer, de la CS Satu Mare, pe care a învins-o cu scorul de 15-8. În semifinale, Bianca a dat de Denisa Barosan, de la Steaua, pe care a învins-o şi mai clar, cu scorul de 15-5.

În fine, în marea finală, orădeanca a avut-o ca adversară pe Zsuzsa Schiller, de la CSŞ Târgu Mureş, în faţa căreia a fost nevoită să se recunoască învinsă cu scorul de 7-8, însă, "după un meci care a fost influenţat de unele greşeli mari de arbitraj", după cum a declarat antrenorul Nicolae Ille, care îi reproşează arbitrului Adrian Pop din Satu Mare faptul că "i-a furat Biancăi titlul de campioană, după ce i-a anulat două tuşe valabile în finalul întâlnirii".